German desk

Duitsland en Nederland zijn belangrijke handelspartners. Veel Duitsers komen voor zaken of plezier over de grens in Nederland of vinden hier een tweede thuis. En andersom doen veel Nederlanders zaken met Duitsland. Vanuit alleen al de Rotterdamse haven worden jaarlijks miljoenen transacties met Duitse partijen afgesloten.

Ondanks dat Nederland en Duitsland buren zijn, zijn er er toch de nodige verschillen. Dit geldt niet alleen voor de taal, maar ook voor het rechtssysteem. Om u te behoeden voor vervelende verrassingen, hebben wij onze German Desk opgericht. U vindt hier een aanspreekpunt voor alle onder Nederlands recht vallende situaties met grensoverschrijdende aspecten. Of u nu geld te vorderen hebt van een Duitse partij, verwikkeld bent in een echtscheiding met internationale aspecten of een geschil heeft met een Nederlandse verhuurder, u bent bij onze German Desk aan het juiste adres.

Onze German Desk wordt bemand door Sabine Imdahl.

Sabine Imdahl is geboren en getogen Duitse en opgegroeid in de Nederlandse grenssteek. Zij studeerde in Maastricht Europees en Nederlands burgerlijk recht en combineert nu met plezier haar moedertaal met haar expertise in het Nederlands recht.

U kunt bij de German Desk terecht voor problemen op het gebied van:

  • Ondernemingsrecht;
  • Familierecht;
  • Huurrecht;
  • Faillissementsrecht;
  • Arbeidsrecht.

De German Desk werkt binnen Bowmer & Nuiten samen in interdisciplinaire teams met andere kantoorgenoten. De German Desk blijft echter ook dan uw vertrouwde aanspreekpunt, zodat u altijd weet tot wie u zich moet wenden.

Onze German Desk hoort graag van u!

Neem contact op