mr. P.A. (Paul) van Lange

mr. P.A. (Paul) van Lange

Paul van Lange (1974) studeerde in Leiden Nederlands recht met als afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht. Tijdens zijn afstuderen was hij werkzaam als docent Rechten op een HBO hogeschool, waarna hij in 2000 advocaat is geworden. Eerst in Rotterdam, even in Delft, daarna in Dordrecht, waar hij in 2008 het kantoor Attent Law begon. Dat kantoor fuseerde in 2010 met Veldhuijzen & Nuiten Advocaten & Mediators. Met ingang van 1 juni 2018 is Paul op freelance basis aan ons kantoor verbonden. Paul kan u zowel in Dordrecht als in Rotterdam ontvangen.

Paul is specialist op het gebied van bouwrecht en omgevingsrecht/ ruimtelijk bestuursrecht. Hij rondde in 2005 de specialisatieopleiding Ruimtelijk Bestuursrecht af en is sindsdien lid van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten. Hij adviseert aan en procedeert voor ondernemers in zowel civiele als bestuursrechtelijke kwesties.

Paul heeft daarnaast veel ervaring op het gebied van familierecht. Hij specialiseert in echtscheidingen waarbij de verhoudingen tussen partijen zeer moeizaam liggen en familiezaken waar sprake is van langdurige problematiek over boedelverdeling, omgang en alimentatie.
Paul is tevens contactpersoon voor onze LGBT familierecht desk.

Sinds 2007 is Paul ook register-mediator, ingeschreven in het register van Mediatorsfederatie Nederland. In die rol helpt Paul partijen om hun conflict zelf op te lossen. Paul gebruikt mediation in familiezaken, bijvoorbeeld bij echtscheiding, maar ook in zakelijke en bestuursrechtelijke conflicten bijvoorbeeld met de overheid. Hij is ook lid van Bouwmediators.nl.

Paul is sinds oktober 2014 lid van de Raad van de Orde van de Orde van Advocaten in het arrondissement Rotterdam. Daarvoor was hij lid het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten voor de fractie Dordrecht & Rotterdam.

Paul is lid van de ‘Association International des Jeunes Avocats’ (AIJA). Paul neemt deel aan de Intervisiegroep Dordrecht en verder is hij lid van de Heerensociëteit Amicitia.

Daarnaast is Paul betrokken bij de stichting Via Lumina, een organisatie die zich inzet voor jongeren en volwassenen met autisme.

In zijn spaarzame vrije tijd reist Paul de wereld over en geniet hij van goed eten en goede wijn.

profiel van Paul van Lange weergeven