Second opinion bij echtscheiding

U bent al een tijdje verwikkeld in een echtscheidingsproces, maar u heeft niet het gevoel dat uw advocaat er echt vol voor gaat. Of u bent bezig met een mediator of gezamenlijke advocaat en u twijfelt of u wel voldoende op de hoogte bent gebracht van uw juridische situatie. In beide gevallen begint u het vertrouwen te verliezen en weet u niet meer waar u goed aan doet.

Wilt u zeker weten dat u op het juiste spoor zit? Dan kunt u een second opinion vragen aan de familierechtadvocaten van Bowmer & Nuiten. Wij kijken met u mee naar de zaak en geven u waar nodig tips en advies over het vervolg.

Blijkt dat uw advocaat of mediator de juiste stappen onderneemt, dan vertellen wij u dat gewoon en kunt u met een gerust hart en weinig kosten het proces vervolgen. Bent u echter niet tevreden en wilt u een frisse kijk op het dossier, dan kunt u uiteraard ook de verdere behandeling aan ons uit handen geven. Soms zijn advocaat en cliënt simpelweg geen match of loopt de communicatie stroef en is daardoor het vertrouwen geschonden.

Daarnaast kan het zijn dat u in hoger beroep wenst te gaan tegen een uitspraak van de rechter die in eerste instantie tegenviel. Ook hier is een second opinion nuttig om te bepalen waar in hoger beroep punten te winnne zijn.

Wilt u dat een advocaat die uitsluitend uw belangen behartigt op de achtergrond meekijkt bij een mediation of gezamenlijk advocaat, bijvoorbeeld om de alimentatie na te rekenen of om de voorgestelde verdeling van de huwelijksgemeenschap te beoordelen, dan is dit ook geen probleem. Onze advocaten adviseren regelmatig discreet in dergelijke gevallen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een second opinion, neem dan contact op met Maria Bowmer.

Neem contact op