Arbeidsrecht

Werkgevers

Als werkgever wordt u dagelijks geconfronteerd met arbeidsrecht. Personeel is een waardevol goed en moet gekoesterd worden. U wilt dus dat de positie van uw werknemers goed geregeld wordt, maar u wilt zichzelf ook beschermen als het mis gaat.

Hoe ontslaat u bijvoorbeeld een disfunctionerende werknemer op zorgvuldige wijze? Hoe zit het met de arbeidsvoorwaarden van het personeel als de wetgeving wijzigt? Is sprake van een sluimerend conflict op de werkvloer? Hoe kan zorgvuldig gereorganiseerd worden als het uw bedrijf even tegen zit? Dit zijn slechts enkele problemen die regelmatig terugkeren en u als ondernemer veel hoofdpijn kunnen bezorgen. Sinds 1 juli 2015 is het abeidsrecht ook fundamenteel veranderd.

Bestuurders

U kunt rechtstreeks werkgever zijn, maar ook als aandeelhouder met het arbeidsrecht geconfronteerd worden. Functioneert de bestuurder van een dochteronderneming niet naar behoren? Of gaat diezelfde bestuurder na ontslag aan de haal met een deel van de klantenkring? Hier kan zowel preventief als repressief worden opgetreden. Is immers bij indiensttreding nagedacht over een goede vertrekregeling, voorzien van goede concurrentie- en relatiebedingen, dan kan veel ellende worden voorkomen.

Maar ook bestuurders die zich geconfronteerd zien met een onterechte ontheffing uit functie of een ontslagbesluit zonder grondslag adviseren wij regelmatig. Ook tegenover een bestuurder moet de 'werkgever' zorgvuldig zijn.

Werknemers

Ook werknemers in de regio's Dordrecht en Rotterdam adviseren wij op het gebied van arbeidsrecht. Denk aan het beoordelen van arbeidsovereenkomsten, concurrentiebedingen of bij door de werkgever aangekondigde beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Wij toetsen ook of de geboden transitievergoeding juist is en of de regels bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst in acht zijn genomen.

Bowmer & Nuiten heeft een team van ervaren advocaten met jarenlange kennis van het arbeidsrecht. Wij kunnen u zowel bij aanvang als bij einde van het dienstverband of samenwerking adviseren en waar nodig procederen. Ook kunt echter u bij ons terecht voor mediation in geval van arbeidsconflicten om een gang naar de rechter te voorkomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen ons contactpersoon Jaap Wijnja.

Artikelen:

Neem contact op